Ajax mag blijven hopen op Pot 2 door doelpunten De Jong

22 augustus 2020, 09:58

Luuk de Jong heeft met zijn doelpunten vrijdagavond ook Ajax een handje geholpen. De Amsterdammers zouden namelijk alleen uitzicht houden op Pot 2 bij de loting van de groepsfase voor de Champions League, als Sevilla van Internazionale zou winnen in de finale van de Europa League. Mede door de treffers van de voormalig PSV'er gebeurde dat.

Dat scenario kon alleen plaatsvinden als Bayern München de finale van de Champions League zou halen ten koste van Olympique Lyon (dat gebeurde) en Sevilla de Europa League zou winnen. De laatste ploeg die Ajax uit Pot 2 kan houden – wat een groot voordeel biedt tijdens de loting – is Benfica. De ploeg van Jan Vertonghen zal in de voorronde van het miljoenenbal moeten stranden.

Lees ookDe Jong geniet van goals: "Dit zal me altijd bijblijven"

Mogelijke tegenstanders in de derde voorronde van de Portugezen, zijn Krasnodar, Stade Rennes en bijvoorbeeld AA Gent, PAOK Thessaloniki, Rapid Wien, Lokomotiv Zagreb, Viktoria Plzen of ook AZ. De potten in de Champions League worden naar sterkte (uit het verleden) ingedeeld. Wanneer Ajax zelf in Pot 2 zit, ontloopt het de sterke ploegen die ook in de pot zitten. FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea en Borussia Dortmund zitten allen in Pot 2 bijvoorbeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen