De Jong geniet van goals: "Dit zal me altijd bijblijven"

De Jong geniet van goals: "Dit zal me altijd bijblijven"

22 augustus 2020 – Sevilla-spits Luuk de Jong kan voorlopig niet meer stuk. De aanvaller had met twee doelpunten een absolute hoofdrol in de gewonnen Europa League-finale tegen Internazionale. Die goals voelden nog beter dan de winnende tegen Manchester United in de halve eindstrijd. "Dit zal me altijd bijblijven. En de Man-of-the-Match-bokaal ga ik een mooi plekje geven."Dat zei De Jong tegenover RTL 7 na zijn droomoptreden vrijdagavond. "Ik ben trots op mezelf, het was niet makkelijk de afgelopen wedstrijden', zei De Jong, die telkens op de bank moest beginnen. Toch had hij nog zeker het gevoel dat coach Julen Lopetegui het nog wel in hem zag zitten.

Lees ook: Lof voor 'sleutel' De Jong na dubbelslag in finale

"Je mag beginnen omdat de trainer vertrouwen in me heeft gehouden", aldus De Jong, die vrijdagochtend hoorde dat hij in de basis zou starten. "We speelden de andere drie wedstrijden in dezelfde opstelling, dus ik had het niet helemaal verwacht. Maar ik zei tegen de trainer: als je me nodig hebt, ben ik er voor je." En met twee doelpunten voegde hij daad meer dan zeker bij woord.

"Je mag twee zulke belangrijke doelpunten maken, in de Europa League die voor de club zo speciaal is. Hier doe je het voor, ook voor de fans. Zij kunnen er niet bij zijn, maar hebben ons altijd gesteund. Dit is ook voor hun", aldus De Jong, die twee doelpunten maakte het met hoofd.

"Ik hoorde dat de verdedigers van Inter slechts één kopbal tegen hadden gekregen dit seizoen. Maar in Nederland heb ik er ook zo een paar gemaakt", zei hij onder andere over een doelpunt tegen Feyenoord, die hij ook tegendraads inkopte. Met een glimlach: "We gaan straks verder een feestje bouwen in de kleedkamer en hotel."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 1 december 2020

  2. maandag 30 november 2020