Komst Fortuna-investeerder Ilicali in afrondende fase

22 augustus 2020, 08:50

Fortuna Sittard zit in de absolute afrondende fase als het gaat om de komst van investeerde Acun Ilicali. De Turkse mediamagnaat wordt binnenkort gescand door de KNVB en dat betekent dat hij minimaal 25% van de aandelen van de Limburgse club zal overnemen.

Dat schrijft Voetbal International althans. Het proces liep al langer voor Ilicali en kwam in mei voor het eerst naar buiten, maar inmiddels lijkt het dus in de afrondende fase. Hoe groot zijn invloed wordt, wil de huidige eigenaar Isitan Gün niet zeggen, wel dat de deal bijna rond is. De KNVB checkt een potentiële investeerder pas als het minimaal 25% van de aandelen van een voetbalclub overneemt. 

Dat betekent overigens niet direct dat het ook op korte termijn bezegeld wordt. Afgelopen jaar duurde het bij FC Den Bosch en Kakhi Jordania uiteindelijk meer dan een jaar voor er een definitieve uitspraak kwam van de voetbalbond. Gün verwacht eerder duidelijkheid. "Ik heb goed contact met de bond over de plannen en de stappen die we zetten. Het is niet zo dat ik een exit ga maken bij de club. Ik blijf gewoon actief."

Lees ookGün verwacht dat investeerder Ilicali 35% van de aandelen neemt

Ilicali is een presentator van onder andere de Turkse versie van Expeditie Robinson en heeft meerdere tv-zenders in handen. Daarom wordt hij ook wel de John de Mol van Turkije genoemd. Hij beschikt over een enorm vermogen en heeft een goede relatie met Recep Erdogan, de president van Turkije. Ilicali is extreem groot op Instagram en riep recent om op Fortuna Sittard te gaan volgen, wat een vervijfvoudiging van het aantal volgers opleverde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen