AZ beleeft slechte generale met gelijkspel tegen Telstar

21 augustus 2020, 19:51   Bijgewerkt: 21 augustus 2020, 20:41

Het wil maar niet vlotten bij AZ. Twee dagen voor het Champions League-duel tegen Viktoria Plzen won de ploeg van Arne Slot niet van Telstar. In eigen stadion bleef het slechts 1-1, dankzij een benutte penalty van Teun Koopmeiners. Zorgen genoeg dus in Alkmaar, terwijl een piepjonge ploeg van FC Groningen wel won van FC Volendam.

AZ – Telstar: 1-1

Waar opponent Viktoria Plzen de generale repetitie verstoort zag worden, had AZ wel een geschikte laatste test gevonden. Twee dagen voor het CL-duel was Telstar, met Edgar Davids als kersverse assistent van Andries Jonker, de tegenstander. Fredrik Midstjo ontbrak vanwege ziekte en Calvin Stengs was nog niet wedstrijdfit genoeg om te starten. Of hij het duel van woensdag haalt, is nog de vraag. Bij AZ hopen ze van wel, want ook tegen Telstar liep het uit op een deceptie.

Lees ook: Voorbereiding van Viktoria Plzen op AZ verstoord door corona

Vincent Regeling, nota bene overgekomen van AZ, knikte Telstar na een corner op 0-1 na veertig minuten. Het was al de zoveelste tegenslag in de voorbereiding van de ploeg van Arne Slot, die in het pre-coronatijdperk zo imponeerde. Sinds de voorbereiding van dit seizoen is het echter een aaneenschakeling van teleurstellingen, met vier nederlagen in vijf duels. Racing Genk, FC Utrecht, PEC Zwolle en AS Monaco waren al te sterk, alleen van Lille (2-1) werd gewonnen.

Tegen het ultradefensieve Telstar viel vooral op hoe weinig grote kansen AZ creëerde. De nog niet wedstrijdfitte Stengs ontbrak en Oussama Idrissi en Myron Boadu waren voornamelijk onzichtbaar. Idrissi stuitte nog een keer op de keeper, maar dat was het lange tijd ook wel wat betreft grote kansen. Daarmee zijn de zorgen in Alkmaar nog gigantisch. En dat met een cruciaal duel, dat zonder return wordt gespeeld, voor de deur.

Het was dan ook een penalty waardoor AZ alsnog langszij kwam: Teun Koopmeiners schoot een kwartier voor tijd uitstekend raak en als Tijani Reijnders even later geen gigantische kans had verprutst, had de ploeg van Slot misschien nog wel gewonnen. Dat gebeurde echter niet, waardoor het vertrouwen broos is bij de nummer twee van afgelopen seizoen.

FC Volendam – FC Groningen: 0-2

De noordelingen, spelend met een zeer jonge ploeg, kwamen tegen de club uit de Eerste Divisie goed voor de dag en stonden na een uur met 0-2 voor na goals van Remco Blak en Amir Absalem. Zonder Arjen Robben overigens, die mogelijk zaterdag tegen Almere City FC minuten gaat maken. Tegen de ploeg van Wim Jonk kwam Groningen nauwelijks in de problemen, waardoor er nu dit weekend vooral reikhalzend uitgekeken kan worden naar de rentree van Robben. Want drie keer is toch scheepsrecht?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen