Hiddink (73) gaat nieuw avontuur aan als bondscoach bij Curaçao

Hiddink (73) gaat nieuw avontuur aan als bondscoach bij Curaçao

21 augustus 2020 – Een grote verrassing in bondscoachland: de 73-jarige Guus Hiddink gaat aan de slag als coach van de nationale ploeg van Curaçao. Dat heeft de gelauwerde trainer bevestigd tegenover FOX Sports. Hij neemt Hedwiges Maduro mee als adviseur en tekent tot en met het WK van 2022 in Qatar. "Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om 'nee' te zeggen."

Tot vorig jaar werkte Hiddink nog als trainer van de Olympische ploeg van China. Zijn keuze voor Curaçao is verrassend, niet alleen gezien zijn leeftijd. Hiddink is echter enthousiast over het eiland. "Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder." Opvallend is het feit dat Hiddink ook technisch directeur wordt in de Cariben.

Als bondscoach stond hij onder meer in Nederland, Zuid-Korea en Rusland aan het roer. Daarnaast won hij met PSV de Europa Cup I en werd hij meermaals landskampioen. Bij Curaçao lopen onder meer Juninho Bacuna (Huddersfield Town), Leandro Bacuna (Cardiff City) en Eloy Room (Columbus Crew) rond.

gerelateerd