KNVB hoeft Ten Hag niet te bellen: "Op mijn plek bij Ajax"

21 augustus 2020, 17:09

In de zoektocht naar een opvolger voor Ronald Koeman hoeft de KNVB niet aan te kloppen bij Erik ten Hag. De vijftigjarige trainer gaat Ajax niet verlaten om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. "Voor dit seizoen is het uitgesloten."

"Kijk, het is natuurlijk een heel interessante lichting met uitmuntende kwaliteit. Maar ik ben verbonden aan Ajax en ik ben hier gelukkig", vertelt Ten Hag tegenover de NOS. De trainer sluit een toekomstig dienstverband bij de KNVB niet uit. "Volgend seizoen is volgend seizoen weer. Maar ik ben hier gelukkig, heb me verbonden en gecommitteerd aan Ajax."

"Of het bondscoachschap me aantrekkelijk lijkt? Daar zou ik over moeten nadenken. Wat ik zei: het is een interessante job, maar ik ben hier volkomen op mijn plek. Als ik hier (in Oostenrijk, red.) ben, met de spelersgroep en staf, richting het seizoen, daar krijg ik energie van. Het kriebelt. Daar ligt voor mij de focus op."

Eerder werd bekend dat de KNVB in de zoektocht voor de naar Koeman vertrokken FC Barcelona geen poging hoeft te wagen voor Peter Bosz. Bayer Leverkusen wil zijn trainer niet laten gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen