Wesley Sneijder zet ook zelf streep door terugkeer als voetballer

21 augustus 2020, 16:40   Bijgewerkt: 21 augustus 2020, 17:18

Een comeback van Wesley Sneijder als voetballer is van de baan. Dat laat de recordinternational via zijn management weten aan het Algemeen Dagblad. De 36-jarige Sneijder heeft besloten definitief een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten.

Sneijder gaf in juli aan na te denken over een terugkeer in het profvoetbal. De comeback van Arjen Robben bij FC Groningen triggerde hem. FC Utrecht zette de deur open voor Sneijder. De middenvelder voerde zelfs een gesprek met technisch directeur Jordy Zuidam. Bij DHSC wilde Sneijder eerst werken aan zijn fitheid om vervolgens, eventueel, aan te haken bij FC Utrecht.

Lees ookKruys zet streep door rentree Sneijder bij FC Utrecht

Na wikken en wegen heeft Sneijder besloten de voetbalschoenen toch niet meer aan te trekken. Af en toe zal hij bij Hoofdklasser DHSC op het trainingsveld te bewonderen zijn, maar daar blijft het ook bij. "Ik begrijp het wel. Het zou een hele uitdaging voor hem zijn geworden om fit genoeg te worden en weer op dit niveau te spelen. Zeker nu, want er staat een aardige selectie inmiddels. Het was leuk geweest, maar ik respecteer zijn besluit", reageert Frans van Seumeren, grootaandeelhouder van FC Utrecht.

Hans Berrens, voorzitter van DHSC, geloofde nooit serieus in een terugkeer van Sneijder in het profvoetbal. "Dat verhaal is groot gemaakt nadat die supporters van FC Utrecht hem toe kwamen zingen op de training. Daar is Wes gevoelig voor en toen is het sprookje leven ingeblazen. Maar persoonlijk heb ik er nooit rekening mee gehouden. Wesley blijft actief voor onze club in de technische staf en als financieel ondersteuner. Daar zijn wij al heel blij mee."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen