Voorbereiding van Viktoria Plzen op AZ verstoord door corona

21 augustus 2020, 13:19

Ook de voorbereiding van AZ-opponent Viktoria Plzen is in de war geschopt. Twee medewerkers van de Tsjechische club testten positief op het coronavirus. Plzen speelt komende woensdag in de voorronde van de Champions League in Alkmaar tegen AZ.

Plzen voert vrijdag en zaterdag nieuwe testrondes uit. De Tsjechen willen koste wat kost het duel met AZ spelen. "Het spelen van deze wedstrijd heeft absoluut prioriteit. Vanaf nu zullen we er alles ondergeschikt aan maken", aldus algemeen manager Adolf Sadek.

De tegenstander van AZ wil eenzelfde scenario als Slovan Bratislava voorkomen. De Slowaakse club kon niet naar de Faeröer Eilanden voor het voorrondeduel met Klaksvik, omdat de hele selectie in quarantaine moest. Het duel werd verschoven naar vandaag en moest Bratislava aantreden met een B-team, maar opnieuw werd een coronageval vastgesteld.

De voorbereiding van AZ verloopt ook al verre van soepel. De Alkmaarders zouden donderdag oefenen tegen Fortuna Sittard, maar door corona bij de Limburgers werd het duel afgelast. AZ speelt vrijdag nog wel tegen Telstar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen