Transferweekje: Project Koeman, FC Utrecht, Cillessen en PSV

22 augustus 2020, 15:14

De transferzomer is volop bezig. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Kleurt Barça verder oranje?

Ronald Koeman moest zijn handtekening nog zetten of de eerste Oranje-internationals werden al gelinkt aan FC Barcelona. De naam van Georginio Wijnaldum, Donny van de Beek en Memphis Depay zijn deze week allemaal gevallen. Het Algemeen Dagblad ving op in de omgeving van Wijnaldum dat Koeman de middenvelder recent nog eens op het hart drukte vooral niet te verlengen bij Liverpool. [a,https://fcupdate.nl/voetbalnieuws/371252/koeman-wil-van-de-beek-meenemen-naar-fc-barcelona/,_blank,Van de Beek] zou op het Catalaanse middenveld voor het broodnodige scorend vermogen moeten zorgen. Dat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371356/koeman-heeft-memphis-op-lijstje-suarez-mag-vertrekken/,_blank,Memphis Depay] genoemd wordt in Camp Nou, is niet heel gek. De aanvaller van Olympique Lyon onderhoudt een uitstekende relatie met Koeman. De voormalig bondscoach ziet in de oud-PSV'er een meer dynamische aanvaller dan Luis Suarez, wat ook weer goed nieuws kan betekenen voor Ajax. Maar iedere voor gewenste versterking geldt: Barça moet eerst verkopen.

Lees ookDit staat Koeman te wachten bij zijn aanstelling bij FC Barcelona 

Utrechts transfervuurwerk

Op FC Utrecht staat momenteel geen maat. De Domstedelingen zetten hum ambities kracht bij met spectaculair transfergeweld. Deze week was het twee keer raak voor Utrecht: Mimoun Mahi en Eljero Elia tekenden in de Galgenwaard. Duidelijk is dat het daar niet bij blijft. Technisch directeur Jordy Zuidam heeft meer Utrechts transfervuurwerk in de pijplijn zitten. Ricky van Wolfswinkel is één van de spelers die op het lijstje staat van Zuidam. "Alleen is dat nu nog niet zo concreet", liet hij weten aan Voetbal International. Verder circuleert dat Utrecht heeft geïnformeerd naar Kevin Strootman. Het is vooralsnog niets meer dan een leuk en onbevestigd gerucht, maar in Utrecht lijkt niets meer onmogelijk. 

{image[339007][right-half][]}Cillessen

Jasper Cillessen is een graag geziene gast in deze transferrubriek. Al langere tijd wil Valencia van hem af, maar is het tot op heden niet gelukt. Een transfer is wel weer een stukje dichterbij gekomen. Valencia heeft naar verluidt zulke financiële problemen hebben dat het de salarissen niet meer kan ophoesten. Dus moet het zo snel mogelijk af van grootverdieners, wat al gebeurde met Ferran Torres (Manchester City), Dani Parejo en Francis Coquelin (beiden Villarreal). Cillessen is ook een van de dure krachten, maar is het voor hem nog wachten op een oplossing. Volgens Marca hebben de Spanjaarden op de achtergrond de goedkopere Pepe Reina alvast gestrikt als opvolger. Valencia houdt de situatie van Andre Onana bij Ajax goed in de gaten. Als de Kameroener vertrekt uit Amsterdam, kan er een domino-effect ontstaan. Ook is Cillessen volgens The Athletic in de picture bij Aston Villa, maar de Engelsen hebben het liefst iemand met Premier League-ervaring.

Waar blijven de aankopen van PSV?

Behalve een gloednieuwe technische staf bleven de 'aanwinsten' van PSV dit seizoen beperkt tot het terugkeren van huurlingen en geblesseerde spelers en de doorbraak van talent. Donyell Malen, Mauro Júnior (als linksachter, Patrick van Aanholt lijkt niet meer nodig), Jeroen Zoet, Maximiliano Romero, Noni Madueke en Jordan Teze moeten vooralsnog voor een impuls zorgen, maar de oefenwedstrijden van de Eindhovenaren geven geen aanleiding om te denken dat er helemaal geen externe versterking nodig is. Roger Schmidt is geen tovenaar en heeft ook gewoon gerichte aankopen nodig. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371401/psv-denkt-aan-kampl-en-wil-het-contract-van-dumfries-verlengen/,_blank,De naam van Kevin Kampl is gevallen], terwijl het project rondom de Chinees Kim Min-Jae ook nog op de achtergrond speelt, aldus het Eindhovens Dagblad. De [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370926/psv-wikt-en-weegt-kwaliteiten-van-keepers-schmidt-zit-in-dubio/,_blank,keeperskwestie] is ook nog zeker niet afgekaard: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371358/jurjus-wil-speelminuten-maken-en-hoopt-op-vertrek-bij-psv/,_blank,Hidde Jurjus wil vertrekken], Schmidt wil graag een betere meevoetballende goalie dan Zoet of Lars Unnerstall. Hoelang zal het nog duren voor de eerst speler wordt gepresenteerd?

{image[339031][left-half][]}Cavani naar Portugal

Het is nog altijd niet bekend waar Edinson Cavani vanaf september voetbalt. De Uruguayaan is transfervrij sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain, waar hij dus niet de Champions League-finale mee kan maken, en weegt zijn opties af. Volgens Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio, de transferexperts van Sky Italia, gaat de spits naar Benfica. De Portugezen, die tweede werden in de competities, bieden hem een contract voor drie seizoenen aan. Zijn jaarsalaris ligt naar verluidt op tien miljoen euro. In Portugal gaat hij samenspelen met Jan Vertonghen, een andere routinier die transfervrij de overstap maakt. Hij kwam over van Tottenham Hotspur. Met Luca Waldschmidt, Éverton en Pedrinho werden wel al drie (dure) voorhoedespelers aangetrokken...

Thiago Silva

En dan die andere ervaren PSG-rot die Parijs achter zich laat. Thiago Silva is inmiddels 35 jaar, maar kan bij Chelsea nog altijd zijn droom als Premier League-speler waarmaken. De ploeg van Frank Lampard versterkte zich eerder al met Timo Werner en Hakim Ziyech, maar heeft de Braziliaan ook op de korrel. De ervaren verdediger is na de Champions League-finale tussen PSG en Bayern München transfervrij en is een garantie voor landstitels. Met PSG was het zeven keer raak, alleen AS Monaco snoepte een jaar de titel af. Volgens The Telegraph komt de deal spoedig rond. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen