FC Barcelona voegt Schreuder en Larsson toe aan staf Koeman

FC Barcelona voegt Schreuder en Larsson toe aan staf Koeman

21 augustus 2020 – Alfred Schreuder en Henrik Larsson worden de assistenten van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De Catalanen hebben dat vrijdagochtend officieel naar buiten gebracht. Schreuder maakte in die rol eerder indruk bij Ajax als rechterhand van Erik ten Hag. Schreuder en Larsson hebben net als Koeman voor twee seizoenen getekend in Camp Nou.

Zowel Schreuder als Larsson zaten zonder club. Aan het einde van vorig seizoen vertrok Schreuder bij Hoffenheim. Naar verluidt heeft Frenkie de Jong Schreuder aanbevolen in Barcelona. De Jong is naar aanleiding van hun gezamenlijke Ajax-periode zeer te spreken over Schreuder, die nog nooit samenwerkte met Koeman.

Larsson werkte als trainer tot dusver enkel in zijn vaderland. De Zweed stond aan het roer bij Helsingborg, Falkenberg en Landskrona. Als speler kwam hij twee seizoenen (2004-2006) uit voor Barcelona en won de voormalig aanvaller destijds onder Frank Rijkaard ook de Champions League. In hun actieve spelerscarrière speelden Koeman en Larsson tussen 1995 en 1997 samen bij Feyenoord.

gerelateerd