Overmars: "Wij zijn nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers"

21 augustus 2020, 07:49

Ajax gebruikt de Champions League-miljoenen om gaten te dichten. De Amsterdammers vangen minstens dertig miljoen euro voor hun deelname aan het miljardenbal, maar die centen gaan niet naar nieuwe spelers. "Het geld gaat niet besteed worden aan transfers", is directeur voetbalzaken Marc Overmars duidelijk.

"Wij zijn nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers en heel tevreden met de huidige selectie", laat Overmars weten aan De Telegraaf. Volgens de krant betekent dit dat Ajax alleen nieuwe spelers haalt zodra er spelers worden verkocht. "Ik ben er blij om dat we ons hebben geplaatst voor de groepsfase. Het is het derde jaar op rij en dat is een mooie prestatie. Iedereen weet dat wij Champions League moeten spelen, daar is onze huishouding op afgestemd. Het is dus geen extra bedrag dat binnenkomt."

Ajax wist pas woensdag na de uitschakeling van Olympique Lyon dat het komend seizoen sowieso meedoet aan het hoofdtoernooi van de Champions League. "Omdat het maar om één wedstrijd gaat, is de vorm van de dag beslissend. Dat zag je bijvoorbeeld eerder deze week toen Lyon tegen Manchester City speelde. Vanaf de 2-0 van Bayern wist ik dat het goed zat. Dat had ook met de vorm van München en vooral die van Manuel Neuer te maken. Er viel wel wat van mijn schouders af toen het eindsignaal klonk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen