Koeman onder indruk van Strootman: "Mooiste reacties"

20 augustus 2020, 13:54

De vele positieve berichten op zijn aanstelling bij FC Barcelona doen Ronald Koeman erg goed. Vooral de reactie van Kevin Strootman maakte indruk op de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. "Dat zijn eigenlijk de mooiste", zegt Koeman.

Strootman wendde zich op Twitter tot Strootman. 'Coach, je hebt mij vervangen als aanvoerder, je hebt me uit het team gehaald, maar je hebt de mensen en spelers weer trots gemaakt om weer bij het team te horen. Je hebt het Nederlands elftal teruggebracht waar het hoort. Dat is het enige wat telt. Veel succes in Barcelona.' Koeman ziet het als een bevestiging voor zijn periode als bondscoach. "Je maakt beslissingen die niet leuk kunnen zijn voor spelers. Kevin was aanvoerder en speelde altijd. Ondanks dat hij niet speelt en weet dat hij niet begint, is dit veelzeggend", zegt Koeman bij Radio 538 – de Ochtendshow. "Spelers willen bij Oranje zijn. Het is wederom een bevestiging dat het heel goed zit met het Nederlands elftal."

Barça

Koeman werd twee keer eerder benaderd door Barcelona. "In januari kwam Barcelona voor de tweede keer. Toen gingen we ervan uit dat het EK gespeeld zou worden. De tijd waarin we nu leven met corona, geeft zoveel onzekerheid. Wie zegt mij dat het EK komende zomer wel in twaalf landen wordt gespeeld met publiek? Niemand weet dat. Barcelona kwam weer en ze blijven niet komen. In allerlei opzichten vond ik dat ik dit moest doen."

Koeman beseft nog niet helemaal wat afgelopen dagen allemaal is gebeurd. "Je leeft in een rollercoaster. Zaterdag werd ik gebeld door president Bartomeu. Zondag heb ik naar hun verhaal geluisterd en ben ik s' avonds teruggevlogen naar Nederland. Maandag heb ik de KNVB ingelicht. Ik had een clausule en kon gewoon weg. Barcelona is maandag naar Nederland gekomen en waren de onderhandelingen na een paar uur zo goed als rond. Het is echt heel snel gegaan. Het leek wel alsof het zo moest zijn, dan verloopt alles ook gladjes."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen