Ajax door zege Bayern direct Champions League in

19 augustus 2020, 22:55   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 23:36

Ajax is door de uitschakeling van Olympique Lyon zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League van volgend jaar. De Amsterdammers moesten de voorrondes in als de Fransen het toernooi hadden gewonnen. Lyon werd woensdagavond in de halve finale echter uitgeschakeld door Bayern München (0-3).

Voor het eerst sinds 2017 gaat weer een Eredivisie-kampioen direct de groepsfase van de Champions League in. Nederland stond na het seizoen 2018/2019 op de elfde plaats van de UEFA-coëfficientenranglijst, waardoor de Eredivisie-kampioen van het seizoen 2019/2020 volgend seizoen rechtstreeks Champions League ingaat. Wel op de voorwaarde dat de Champions League-winnaar zich via de eigen competitie ook plaatst voor het miljardenbal. Bayern München en PSG werden in eigen land kampioen en plaatsten zich voor de Champions League. Ajax werd in het afgebroken seizoen weliswaar geen kampioen, maar kreeg van de KNVB op basis van de ranglijst wel het beste Champions League-ticket.

Ajax weet nog niet in welke pot het bij de loting wordt ingedeeld. Dat kan Pot 2 of Pot 3 worden. Het wordt Pot 2 als Sevilla de Europa League wint én Benfica de voorrondes van de Champions League niet overleeft. Dan ontloopt Ajax onder meer FC Barcelona en Manchester City, die ook in Pot 2 zitten. Als Sevilla de Europa League niet wint of Benfica plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League, dan zit Ajax bij de loting op 1 oktober in Pot 3.

Meer goed nieuws

De rechtstreekse plaatsing voor Ajax is ook goed nieuws voor de Eredivisie. Nederland krijgt namelijk vier bonuspunten door de Champions League-deelname van de Amsterdammers. Gedeeld door vijf Europese deelnemers is dat 0,8 punt voor de coëfficiëntenlijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen