Bayern München dendert door en gaat via Lyon naar finale

19 augustus 2020, 22:56   Bijgewerkt: 20 augustus 2020, 09:46

Topfavoriet Bayern München heeft in de halve finale van de Champions League tegen Olympique Lyon woensdagavond geen fout gemaakt: 0-3. De Zuid-Duitsers hadden het na de voetbalshow tegen FC Barcelona lastig met de ploeg van Memphis Depay, maar hadden genoeg aan twee doelpunten van Serge Gnabry en een treffer van Robert Lewandowski.

Met de waanzinnige 2-8 overwinning op FC Barcelona wierp Bayern zich op tot de grote favoriet voor de eindzege, al werden de Zuid-Duitsers ook voor die overwinning al getipt als de sterkste ploeg van het toernooi. Toch gaf Bayern tegen Barcelona met name in de eerste helft ook veel ruimte weg en dat was ook vanavond het geval. Lyon zat vol goede moed na de stunt tegen Manchester City en begon brutaal aan de halve finale. Al na vier minuten had het prijs moeten zijn voor de nummer zeven van Frankrijk, toen Memphis Depay werd gelanceerd door Maxence Caqueret. De Nederlander ging alleen op Manuel Neuer af, maar werd naar de buitenkant gedwongen en schoot in het zijnet.

Bayern schrok van die bloedgevaarlijke aanval van Lyon en liep in de eerste fase van de pot nog vaker in het mes. Na zeventien minuten kreeg Karl Toko Ekambi ook een dot van een kans. De spits die Moussa Dembélé (twee goals tegen City) op de bank hield, had na een snelle counter de hoeken voor het uitkiezen maar schoot op de paal. Waar Lyon in de goede eerste fase de kansen liet liggen, sloeg Bayern genadeloos toe. Amper een minuut na de misser van Ekambi was het aan de andere kant wel raak.

Direct na de pauze had Ivan Perisic het duel definitief in het slot kunnen gooien, maar de Kroaat zag zijn inzet tegen keeper Anthony Lopes aan vliegen. Lyon bleef in de wedstrijd en merkte vervolgens dat er sprake was van een repeterend verhaal. De kansen die de Fransen kregen, waren namelijk niet aan hen besteed. Na 55 minuten kopte Marcelo in de handen van Manuel Neuer en kort daarna kreeg Toko Ekambi een enorme kans. Weer hield de spits het hoofd niet koel en dus kon de Duitse keeper redding brengen.

Voor Lyon was het Champions League-seizoen bijzonder, aangezien het voor de tweede keer in de clubhistorie de halve eindstrijd bereikte. Net als in 2010 was Bayern München een maatje te groot. De ijzersterke formatie van Hansi Flick wil zondagavond in Lissabon de kroon zetten op een superseizoen. Finale-debutant Paris Saint-Germain is dan de tegenstander.