Racistische dreigtweet ontsiert feestelijke dag Elia

19 augustus 2020, 22:20

Dat Eljero Elia zijn loopbaan voortzet bij FC Utrecht neemt niet iedereen hem in dank af. Kort nadat bekend werd dat de 33-jarige aanvaller in de Domstad aan de slag gaat, bedreigde een anoniem persoon via Twitter zowel Elia als zijn kinderen. Elia is van plan aangifte te doen, vertelt hij aan De Telegraaf.

De anonieme Twittteraar lijkt een aanhanger van FC Twente te zijn. 'Vieze kankeraap. Als je in Enschede komt trekken we jou kankerkop van je romp en steken we je kind in de fik', stuurde de vermeende Twente-fan de wereld in. De tweet is inmiddels verwijderd. Elia is evenwel verbolgen. "Tot hier en niet verder. Het racisme en dreigen naar mij toe is ook te gek voor woorden, maar raakt me eigenlijk al niet eens meer. Als mensen aan mijn kinderen komen, is er voor mij echter een grens overschreden", reageert Elia.

Elia zegt vaker dit soort berichten te ontvangen. "Laat dit nu maar een wake-up-call zijn voor alle mensen die roepen dat racisme in Nederland niet voorkomt. Ik kan de reacties na dit verhaal nu ook al uittekenen. Dat dit één gek is. In mijn Direct Messages zaten echter minstens zo schokkende berichten", doet hij uit de doeken. Spijt van zijn terugkeer naar Nederland heeft Elia niet. "Ik doe aangifte en wil dit snel weer vergeten. Het voelt heel goed om bij FC Utrecht te hebben getekend. En het is fijn om na Duitsland, Italië, weer Duitsland, Engeland en Turkije terug in Nederland te zijn, want mijn kinderen zijn aan houvast toe."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen