Elia gelooft in het plan: "FC Utrecht kan top worden"

19 augustus 2020, 15:21

Eljero Elia (33) heeft woensdag definitief gekozen voor FC Utrecht, omdat hij nog aan de slag wil in de top van Nederland. Hoewel hij beseft dat de Domstedelingen dat nog zeker niet zijn, wil hij de laatste stap nog wel zetten. "Ik weet dat ik nog goed genoeg ben voor de top van Nederland. Dat is FC Utrecht niet, maar kan het wel worden."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Dat is de reden dat hij niet terugkeert naar ADO Den Haag, met wie hij ook om tafel zat. "Ik heb heel veel respect voor ADO, hoe ze mij hebben benaderd en wat ze van plan waren", aldus Elia, die echter in de top aan de slag wilde en daarom de aanbieding afwees. FC Utrecht kwam met die kans en toont zich bijzonder ambitieus. Met eerder Mimoun Mahi en nu dus Elia zetten ze dat ook nog eens kracht bij in daden.

Lees ookUtrecht zet de ambities verder kracht bij met komst Elia

"Hun toekomstplannen, welke spelers ze willen halen en voor ogen hebben, dat ze willen aanhaken bij de top drie à vier", aldus Elia. "Een team met veel balbezit dat dominant wil spelen, past bij mij. FC Utrecht groeit daarnaartoe. Vorig jaar hebben ze bewezen van iedereen te kunnen winnen, maar ook van iedereen te kunnen verliezen. Als we stabieler worden, kunnen we hoger eindigen dan vorig jaar."

Met de stap terug naar Nederland, kiest Elia duidelijk voor zijn sportieve ambities, zo benadrukt hij tegenover Voetbal International. "Ik kon in het buitenland blijven of meer geld pakken maar ik was er wel een beetje klaar mee. Ik wilde lekker thuis zijn, de kinderen hebben ook een leeftijd waarop ze wat houvast moeten hebben, dat ze op één plek moeten blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen