Utrecht zet de ambities verder kracht bij met komst Elia

19 augustus 2020, 13:39   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 14:10

Eljero Elia is de volgende aanwinst van FC Utrecht, dat de selectie behoorlijk aan het versterken is. De 33-jarige aanvaller komt over van Istanbul Basaksehir en tekent voor twee seizoenen, meldt de club uit de Domstad. Eerder deze week legde Utrecht ook al Mimoun Mahi vast als nieuwe versterking. Nu zijn er dus twee nieuwe aanvallers vastgelegd.

Afgelopen seizoen werd Istanbul Basaksehir kampioen van Turkije. De club wilde graag door met de international, maar hij gaf de voorkeur aan een rentree naar Nederland. FC Groningen en FC Twente werden ook met Elia in verband gebracht, maar hij kiest nu voor een verbintenis bij Utrecht.

"Eljero is een speler die in heel Europa zijn sporen heeft verdiend", zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht op de clubwebsite "Hij heeft prijzen gepakt in Nederland, Turkije en Italië en wil nu graag succesvol zijn als speler van FC Utrecht. Eljero speelt attractief, aanvallend, met branie en koppelt dynamiek en acties aan rendement in de vorm van doelpunten en assists. Daarnaast is hij een sterke persoonlijkheid en weet wat er gevraagd wordt op het allerhoogste niveau. Hij gelooft in onze ambities en is ontzettend gedreven om hierin van belangrijke waarde te zijn. We zijn er blij mee en trots op dat we Eljero voor twee seizoenen aan ons hebben verbonden."

Eerder kwamen Elia uit voor onder andere Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Feyenoord en FC Twente. De laatste jaren sleet hij in Turkije bij Istanbul Basaksehir, met wie hij afgelopen jaar de landstitel greep. Ook uit het buitenland was er veel belangstelling voor Elia, maar hij keert terug in de Eredivisie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen