Hoofd jeugdopleiding Kluivert blij met komst Koeman

19 augustus 2020, 08:08

Patrick Kluivert vindt de stap die Ronald Koeman naar FC Barcelona gaat zetten, een hele mooie. De huidige hoofd jeugdopleidingen van de Catalanen ziet perspectief na de komst van Koeman. "Met zijn kwaliteiten denk ik dat Ronald bij Barça goed op zijn plaats zal zijn. Hij kent de club, de filosofie en weet wat er speelt. Ik vind zijn komst heel positief."

Dat stelt Kluivert tegenover De Telegraaf. "Ronald is hier een legende. Iedereen kan zich de vrije trap tegen Sampdoria nog herinneren, waarmee hij het Barcelona van Johan Cruijff in 1992 op Wembley de Europa Cup I bezorgde", aldus Kluivert, die ook weet dat het al langer een grote droom is van Koeman.

"Ik vind het fantastisch voor hem én voor Barça", aldus de oud-spits. "Ik ben heel blij voor Ronald. Het is een droom van hem die uitkomt." Een tijdje geleden werd Kluivert zelf ook serieus gelinkt aan het trainerschap in Catalonië, maar dat zou zijn geweest om het seizoen af te maken. Heel serieus aan de orde, was dat uiteindelijk overigens niet.

Lees ook: Dit staat Koeman te wachten bij zijn aanstelling bij FC Barcelona

Beenhakker: "Dit is toch prachtig?"

Ook voormalig trainer Leo Beenhakker gunt Koeman deze fraaie overstap. "Ik was van de concurrent en ik blijf van de concurrent, maar ik weet hoe sterk de band van Ronald met Barcelona is", aldus de voormalig coach van Real Madrid. "En hoe graag hij altijd trainer heeft willen worden daar. Ik ben blij voor hem en ik hoop dat het een groot succes gaat worden. (…). Ik vind het een goede keuze van Barcelona en een fantastische stap voor Ronald. Ik wens hem alle succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen