Schalke 04 blijft in voorbereiding op nieuw seizoen ook verliezen

18 augustus 2020, 22:09

Schalke 04 heeft de dramatische reeks van het vorige Bundesliga-seizoen doorgetrokken in de voorbereiding op het nieuwe jaar. Afgelopen jaar was de tweede seizoenshelft in de Bundesliga dramatisch, met de laatste zege die in februari werd behaald. Ook in aanloop naar het nieuwe jaar, blijft de onrust aan.

Met tien nederlagen in de laatste dertien Bundesliga-duels nam de druk op trainer David Wagner fors toe, maar de club sprak uit vertrouwen te houden in het komende seizoen. De eerste seizoenshelft was namelijk heel erg goed. De eerste oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück werd nog gewonnen (1-5), maar tegen SC Verl – van wie PSV simpel won – werd al met 4-5 verloren. Tegen KFC Uerdingen 05 werd dinsdagavond eveneens kansloos met 1-3 verloren. Kevin Grosskreutz, ex-speler van Dortmund, maakte een doelpunt.

Lees ook: Schalke stelt doelen drastisch bij en houdt vast aan Wagner

De club moest na het slechte half jaar ook nog eens flink bezuinigen en stelde de doelstellingen bij. De komende jaren is de ploeg niet verplicht Europees voetbal te halen. Trainer Wagner behield opvallend genoeg het vertrouwen, al neemt de kritiek onder de supporters enorm toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen