Bartomeu: "Tijd Koeman met Messi, Ter Stegen en Fati"

18 augustus 2020, 21:34

FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu heeft de naderende komst van Ronald Koeman bevestigd. De preses ging in de Spaanse media in op de ontwikkelingen in Camp Nou, waar voor Lionel Messi nog 'zeker' een toekomst is. Ook Marc-André Ter Stegen, Clément Lenglet, Nelson Semedo, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Ansu Fati en Ousmane Démbélé maken deel uit van Koeman's plannen. Luis Suárez behoort niet tot dat lijstje. 

Dembélé werd de laatste tijd net als Fati aan Manchester United gelinkt, maar is net als alle bovengenoemde spelers niet te koop. Ter Stegen is al lang in onderhandelingen over een nieuw contract, wat hij volgens de voorzitter op korte termijn gaat tekenen. "Hij wil bij ons blijven en is een geweldige keeper", aldus Bartomeu. De Duitse sluitpost zal wel later aansluiten in de voorbereiding, want na zijn succesvolle operatie ligt hij de komende ruim twee maanden buitenspel bij de Catalanen en mist de opening onder Koeman. "Als er niks meer verandert, wordt Koeman onze nieuwe trainer. We weten hoe hij denkt en we kennen zijn filosofie."

De vraag is ook welke rol Messi gaat spelen. De geruchten deden de ronde dat hij wilde vertrekken bij FC Barcelona, maar daar is volgens Bartomeu geen enkele sprake van. "Messi wil zijn carrière afsluiten bij FC Barcelona, dat heeft hij al heel vaak verteld. Koeman heeft me verteld dat Messi een belangrijke pijler is van zijn project. Messi is nog altijd de beste speler ter wereld."

Suárez (33) wordt duidelijk niet genoemd tot de spelers met wie Barcelona verder wil onder Koeman, waardoor een vertrek voor de hand ligt in de zomer. Transferspecialist Fabriazio Romano bevestigt de geruchten dat Ajax contact heeft gezocht met zijn zaakwaarnemer en dat FC Barcelona hem bij een aardig bod wil laten gaan. Echter zullen er veel clubs volgen die zullen informeren bij de Uruguayaan.

Lees ook: Dit staat Koeman te wachten bij zijn aanstelling bij FC Barcelona

{image[342040][right-half][]}Potentiële aanwinsten

Met de komst van Koeman, nemen ook de transfergeruchten flink toe. Een recordtransfer zit er financieel duidelijk niet in. "Neymar hebben we vorig jaar geprobeerd te halen, maar PSG wil hem niet verkopen. Ook met Lautaro Martínez zijn we niet meer bezig, die onderhandelingen hebben we in juni beëindigd", zei Bartomeu vanwege een groot verschil tussen vraag en aanbod voor de aanvaller. "We hebben een salarisplafond en moeten de salarissen omlaag brengen."

Ajax-middenvelder Donny van de Beek werd gelinkt aan FC Barcelona na de naderende komst van Koeman, die vermoedelijk morgen officieel wordt. Voor Philippe Coutinho komt een nieuwe kans bij Barça, mits Koeman 'het in hem ziet zitten'. Duidelijk is dat Bartomeu een verjongingskuur wil inzetten onder het beleid van de huidige bondscoach van Nederland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen