Ajax langs Wolfsberger, maar zette goede start niet door

18 augustus 2020, 19:50

Ajax heeft dinsdagavond ook haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. Tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC was het na een uitstekende start weliswaar minder overtuigend dan tegen RKC Waalwijk en FC Utrecht, maar echt in de problemen kwamen de Amsterdammers geen seconde (2-0).

De score viel beduidend lager uit als tegen FC Utrecht en RKC Waalwijk het geval, maar de start was vrijwel net zo goed. Na enkele minuten profiteerde Ajax namelijk al van heel slecht opbouwen van de Oostenrijkse nummer drie van afgelopen seizoen. De bal kwam bij Quincy Promes, die simpel raak schoot. Even later kopte de aanvaller van de Amsterdammers geheel vrij over, nadat ook Donny van de Beek – voor het eerste in de basis in een oefenwedstrijd – een kans had gekregen, maar die niet had benut.

De start was zeer overtuigend van Ajax, bij wie Maarten Stekelenburg en Andre Onana ontbraken vanwege blessures. Maar gedurende de eerste helft zakten de Amsterdammers weg, tot onvrede van coach Erik ten Hag, die Promes vooral in de punt van de aanval zag spelen voor de pauze. De voorhoedespeler maakte meer indruk dan het middenveld, waarop Édson Alvarez en Razvan Marin opnieuw niet overtuigend speelden.

Ten Hag zal overall iets minder tevreden zijn met het optreden dan tegen RKC Waalwijk en FC Utrecht, al bood Wolfsberger AC op de beginfase na wel aardige tegenstander. Het maakte het Kjell Scherpen - die als enige negentig minuten meedeed - een paar keer lastig, maar de oud-goalie van FC Emmen hield zich uitstekend staande. Komend weekend krijgt Ajax met RB Salzburg als opponent een zwaardere tegenstander om tegen te oefenen. Blijft het team ook dan ongeslagen?

Opstelling Ajax voor rust: Scherpen; Dest, Timber, Blind, Martínez; Van de Beek, Álvarez, Marin; Labyad, Tadic, Promes

Opstelling Ajax na rust: Scherpen; Mazraoui, Rensch, Schuurs, Tagliafico; Taylor, Gravenberch, Kudus; Lang, Traoré, Antony.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen