Ten Cate genoemd als opvolger Koeman: "Ik zou hem benaderen"

18 augustus 2020, 10:56

Henk ten Cate is één van de namen die genoemd wordt als opvolger voor Ronald Koeman. De 65-jarige Amsterdammer heeft als voordeel dat hij per direct beschikbaar is. Ten Cate werd drie jaar geleden al bijna bondscoach, maar toen koos toenmalig technisch directeur Hans van Breukelen op het laatste moment voor Dick Advocaat.

Een andere naam die veel valt is die van Frank de Boer. Na zijn vertrek bij Atlanta zit hij zonder werkgever. "Natuurlijk heeft hij het bij Ajax fantastisch gedaan, maar bij de afgelopen drie clubs is het beduidend minder geweest", zegt Hans Kraay jr. tegen FOX Sports. "Ik snap dat mensen zijn naam noemen. Maar ik zou iemand in de trant van Ronald Koeman nemen: ik zou Henk ten Cate benaderen."

Lees ook: Wie volgt Koeman op? "Schijnt dat Wenger zichzelf heeft gemeld"

Volgens Kraay is Ten Cate uitermate geschikt voor de vacature die spoedig vrijkomt zodra Koeman bij FC Barcelona heeft getekend. "Hij is iemand die nationaal en internationaal een bepaalde statuur heeft, hij houdt ook net als Koeman van spanning, hij kan boven de groep staan en met jonge jongens overweg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen