'KNVB wil graag Nederlandse bondscoach, Bosz droomkandidaat'

18 augustus 2020, 08:47

De KNVB haalt het liefst een Nederlander als opvolger van Ronald Koeman. Dat stelt De Telegraaf. De aanstelling heeft niet direct grote haast, omdat assistent-trainer Dwigt Lodeweges volgende maand - als de interlands tegen Polen en Italië doorgaan - de honneurs kan waarnemen. 'Peter Bosz Bosz (56) is ongetwijfeld de droomkandidaat voor de algemeen directeur en de directeur topvoetbal in Zeist', aldus de krant. 

Recentelijk liet Bosz nog weten dat het zijn ultieme droom is om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. Echter verlengde hij afgelopen seizoen wel zijn contract als trainer van Bayer Leverkusen. 'Hoewel de KNVB financieel last heeft van de coronacrisis, ontvangt het van FC Barcelona een miljoenenbedrag voor het afkopen van het tot medio 2021 doorlopende contract van Koeman. Met dit geld zou Bosz' zojuist verlengde contract tot medio 2022 kunnen worden afgekocht bij Bayer Leverkusen', schrijft De Telegraaf, die ook benadrukt dat Bosz KNVB-directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma goed kent.

Lees meer: Tien potentiële opvolgers voor naar Barça vertrekkende Koeman

De ochtendkrant schuift ook drie direct beschikbare kandidaten naar voren: Henk ten Cate, Ruud Gullit en Frank de Boer. 'Van het trio direct beschikbaren is De Boer het jongst en Ten Cate het oudst. Voor Gudde en Hoogma niet te oud met zijn 65 jaar, want zij haalden Advocaat op zijn 69ste terug naar Zeist. De Hagenaar is evenals Erik ten Hag niet in beeld vanwege hun doorlopende contract bij Feyenoord en Ajax.'

Lees ook: Wie volgt Koeman op? "Schijnt dat Wenger zichzelf heeft gemeld"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen