Officieel: FC Barcelona ontslaat Setien, weg ligt vrij voor Koeman

17 augustus 2020, 20:22   Bijgewerkt: 17 augustus 2020, 21:49

FC Barcelona heeft Quique Setién ontslagen. Daarmee wordt de aanstelling van Ronald Koeman in Camp Nou een kwestie van tijd. De Catalanen melden ook dat de opvolger van Setieén de komende dagen gepresenteerd wordt. Niemand die er nog aan twijfelt dat dit Koeman is. Tevens heeft Barcelona de presidentsverkiezingen vervroegd naar 15 maart 2021.

Na de monsternederlaag tegen Bayern München hing het ontslag van Setien al dagen in de lucht. Hij volgde dit seizoen de ontslagen Ernesto Valverde op, maar de 61-jarige Spanje kon het verschil ook niet maken. Het betekent dat ook Setién moet vertrekken. Hij stond slechts 25 wedstrijden aan het roer. 'Dit is de eerste beslissing binnen een bredere herstructurering van het eerste elftal', laat Barcelona weten.

Bekijk ook: Tien potentiële opvolgers voor naar Barça vertrekkende Koeman

Via diverse media is al naar buitengekomen dat Barcelona Koeman heeft overtuigd naar Catalonië te komen. Zodra Barça de afkoopsom op tafel legt, kan de aanstelling van Sneeuwvlokje razendsnel in orde worden gemaakt. 'Barcelona-president Josep Maria Bartomeu is van plan het miljoenenbedrag neer te leggen, omdat hij Koeman heeft verteld dat de Nederlander de enige man is die in zijn ogen het elftal weer kan opbouwen', aldus De Telegraaf.

Lees meer: 'Barça en Koeman hebben al principe-akkoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen