Oud-Ajacied Kristensen eerlijk: "Ik was niet goed genoeg"

17 augustus 2020, 17:04

De oefenwedstrijd tussen Ajax en Red Bull Salzburg heeft voor Rasmus Kristensen een speciaal tintje. De 23-jarige Deen speelt zaterdag tegen zijn oude club. Hij voetbalde uiteindelijk slechts anderhalf jaar in Amsterdam, waar hij nooit een vaste basisplaats veroverde. Wrok koestert hij niet.

Op de rechtsbackpositie had Kristensen flinke concurrentie: Joël Veltman, Noussair Mazraoui en in zijn laatste periode ook Sergino Dest konden op zijn favoriete positie uit de voeten. "Om eerlijk te zijn: ik was niet goed genoeg. De andere spelers waren beter dan ik, zo simpel is het. Dat moest ik gewoon accepteren. Ik wilde spelen, maar ik heb respect voor de trainer en de andere spelers. Zij waren beter dan ik", zegt de zelfkritische Kristensen tegen Ajax Showtime.

Van Erik ten Hag kreeg Kristensen een jaar geleden dat horen dat hij weinig perspectief op meer speeltijd had. "Voor mij was dat geen probleem om te horen. Het is moeilijk, maar ik wilde graag spelen en dus kwamen we overeen dat ik ergens anders ging spelen. Zo gaat dat in het voetbal. Zolang er respect is, is dat ook geen probleem. En het respect voelde ik altjid, ook van Overmars", vervolgt de Deen, die ervoor koos zijn loopbaan in Oostenrijk te vervolgen.

Spijt heeft Kristensen niet dat hij in 2018 FC Midtjylland verruilde voor Ajax. "Nee, geen seconde. Voor mij was de transfer naar Ajax op dat moment misschien een te grote stap. Maar ik ben er zoveel beter geworden. Mijn techniek en passing is nu veel beter. Het is de beste keuze die ik kon maken. De anderhalf jaar in Amsterdam zijn voor mij erg belangrijk geweest voor de rest van mijn carriere."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen