Boadu: "Als het er om gaat en er komt druk bij kijken, dan sta ik er"

Boadu: "Als het er om gaat en er komt druk bij kijken, dan sta ik er"

17 augustus 2020 – AZ-spits Myron Boadu (19) maakt zich geen zorgen. Ondanks dat de Alkmaarders vier van de vijf oefenduels verloren tot dusver zonder dat het zelf scoorde, is de talentvolle aanvaller niet in paniek. "Het gaat puur om de conditie en je kunt wat testen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. In de beginfase van de voorbereiding ontbrak Boadu nog, maar ook sinds zijn komst is AZ niet veel makkelijker gaan scoren. "We moeten er niet te zwaar aan tillen dat we vier van de vijf oefenwedstrijden hebben verloren. Zelf ben ik niet zo van de oefenwedstrijden", stelt de spits. "Maar als het er echt om gaat en er komt druk bij kijken, dan sta ik er. Om te beginnen tegen Viktoria Plzen."

Lees ookSlot houdt hoop op Stengs en looft niveau AS Monaco

Tegen AS Monaco was dat nog niet het geval, al zat er volgens Boadu wel meer in. "We moeten niet doen alsof Monaco een soort Barcelona is. Correctie, ik bedoel Bayern", aldus een grappende Boadu. "Het was het allemaal net niet. Ik was zelf ook slordig, moet nog een beetje opstarten." Ook Calvin Stengs wordt gemist. "Cal kan wereldklasse worden. Natuurlijk missen we hem."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021