Kompany licht besluit toe: "Volledig wijden aan rol als coach"

17 augustus 2020, 11:45

Er is na zeventien jaar een einde gekomen aan de profcarrière van Vincent Kompany. De verdediger hangt zijn kicksen aan de wilgen en volgt Franky Vercauteren op als hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Op de website van de Belgische club licht hij zijn besluit toe.

"Ik wil mij volledig aan mijn rol als coach wijden en heb daar honderd procent van mijn tijd voor nodig. Daarom stop ik als voetballer", aldus de Belg. "Onze ambitie blijft dezelfde. Onze visie en honger blijven dezelfde. Ik wil hier minstens vier seizoenen blijven en bewijzen dat Anderlecht modern voetbal kan brengen, met resultaten. Ik wil Franky bedanken voor al zijn hulp de afgelopen tijd."

Lees ookKompany stopt als voetballer en wordt hoofdtrainer Anderlecht

Kompany was het afgelopen jaar (assistent-)coach/speler in Brussel. Vanaf heden kan hij zich volledig richten op zijn taak als trainer. "Dit was zoals iedereen wist vanaf het begin ons plan. Het moment komt misschien wat sneller dan verwacht, maar dat Vincent zich voor vier seizoenen verbindt aan de club als coach is fantastisch nieuws voor de club, de supporters en onze spelers", reageert CEO Karel Van Eetvelt.

Sportief directeur Peter Verbeke wil met Kompany als hoofdtrainer de ingeslagen weg doortrekken. "Ik wil Franky bedanken voor alles wat hij voor het team gedaan heeft. Samenwerken met hem en Vincent was een absoluut plezier. De visie blijft dezelfde: modern en technisch verzorgd voetbal brengen. Daar blijven we op inzetten, van de jeugd tot de A-ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen