De Vrij blij met Koeman bij Oranje: "Voel me belangrijk"

17 augustus 2020, 08:11

Stefan de Vrij werd in de Serie A gekozen tot de beste verdediger van het afgelopen seizoen boven onder andere landgenoot Matthijs de Ligt, toch heeft de Inter-verdediger in het Nederlands elftal normaiter geen basisplaats. Desonanks is tevreden met bondscoach Ronald Koeman en voelt hij zich belangrijk bij Oranje.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik heb een heel goede band met Koeman. De afgelopen periode hebben we een aantal keren telefonisch contact gehad", aldus De Vrij. "En ook al heb ik de afgelopen jaren minder gespeeld, ik voel me een belangrijke schakel in het team. Ik ga er alles aan doen om er volgend jaar bij te zijn op het EK." Door de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370987/de-ligt-na-schouderoperatie-drie-maanden-uit-de-roulatie/,_blank,schouderoperatie van De Ligt] lonken er overigens wel speelminuten. 

Dat De Vrij geen basisplaats heeft, schuift hij zelf vooral op de extreme concurrentie bij het Nederlands elftal. "We zijn achterin goed bezet nu. Nathan Aké mag je er ook nog eens bij rekenen. Dat vind ik ook een uitstekende verdediger. Die concurrentie houdt je lekker scherp. Logisch dat we allemaal willen spelen, maar Koeman bepaalt het." Virgil van Dijk completeert het ijzersterke viertal verdedigers, naast de genoemde De Vrij, De Ligt en Aké.

Over zijn seizoen met Internazionale - waarin hij dus werd gekozen tot beste verdediger van de Serie A - is De Vrij content. "Ik ben redelijk tevreden over mijn seizoen, waarin ik vooral heel constant heb gepresteerd", aldus de voormalig Feyenoorder. "En het kan vanavond tegen Shakhtar Donetsk nog mooier worden." Tegen die ploeg speelt het om een plek in de finale van de Europa League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen