De Jong looft assist na treffer: "De voorzet was perfect"

17 augustus 2020, 07:52

Luuk de Jong is blij met zijn heldenrol bij Sevilla, maar blijft ook er ook nuchter onder. De spits schoot zondagavond met het winnende doelpunt zijn ploeg naar de finale van de Europa League tegen Manchester United. "Ik heb altijd gezegd dat ik klaar sta als ik nodig ben."

Dat vertelde de Nederlander direct na het duel. Tegen Wolverhampton Wanderers viel De Jong in en zag hij direct daarna een ploeggenoot scoren, ditmaal was hij zelf de gelukkige. Al roemde de Nederlander vooral ook de assist. "Ik weet hoe Jésus Navas op de zijkant speelt en dat hij altijd probeert langs de verdediger te gaan om daarna snel voor te zetten", aldus De Jong. "Ik denk dat de bal nog iets van richting werd veranderd, daarom konden de centrale verdedigers er niet goed op reageren. De voorzet was perfect."

Eerder had De Jong ook een heldenrol in de derby tegen rivaal Real Betis, al dateerde zijn laatste doelpunt alweer van halverwege juni tegen Levante. Ditmaal hoopt hij dat zijn treffer een Europa League-zege oplevert. "Het voelt fantatisch dat we het hebben gehaald. We speelden goed en hadden een geweldige keeper. Nu kunnen we rustig naar de andere halve finale kijken. Hopelijk hebben ze 120 minuten nodig om tot een winnaar te komen", zei de spits met een knipoog.

Lopetegui: "Achter wissels zit een plan"

Sevilla-coach Julen Lopetegui was ook dolblij met het behalen van de finale en roemde de wissels die hij zelf deed. "Die waren goed. De spelers die we inbrachten hadden we nodig", zei hij over De Jong, wiens lengte en kracht de coach dacht nodig te hebben. "Achter iedere verandering die we aanbrengen zit een doel en een plan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen