'Setién na spoedvergadering ontslagen bij FC Barcelona'

17 augustus 2020, 00:01

Quique Setién heeft zijn beste tijd als trainer van FC Barcelona gehad. Tijdens een spoedvergadering heeft de leiding van de Catalaanse club besloten de 61-jarige coach op straat te zetten. Josep María Bartomeu zou tegen Cadena COPE-journalist Víctor Navarro het nieuws hebben bevestigd.

Het ligt in de lijn der verwachting dat het ontslag van Setién maandag officieel wordt gemaakt. Heel verrassend is het niet dat de Spaanse trainer zijn congé krijgt. De opvolger van Ernesto Valverde slaagde er de afgelopen maanden niet in Barça aan de praat te krijgen. De Catalanen grepen naast de landstitel en werden vrijdag in de kwartfinale van de Champions League afgeslacht door Bayern München (8-2).

In Spaanse media wordt ondertussen volop gespeculeerd over de opvolging van Setién. Ronald Koeman, Mauricio Pochettino, Xavi en Thierry Henry zijn de namen die veelvuldig worden genoemd. Koeman werd zondag nog gespot in Barcelona. Dat betekent niet per se dat hij met de club heeft gesproken; de Oranje-bondscoach heeft namelijk een huis in de Catalaanse stad. Tegenover VI wilde Koeman niet reageren op de interesse van Barça.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen