Luuk de Jong schiet Sevilla naar finale Europa League

16 augustus 2020, 22:58

Luuk de Jong kan voorlopig niet meer stuk bij Sevilla. De 29-jarige spits heeft de Zuid-Spaanse club zondagavond naar de finale van de Europa League geschoten. Als invaller maakte de oud-aanvoerder van PSV tien minuten voor tijd het winnende doelpunt tegen Manchester United. De halve finale, die in het Duitse Keulen werd gespeeld, eindigde in 2-1.

Sevilla plaatste zich dinsdag voor de kwartfinale van de Europa League door Wolverhampton Wanderers met 0-1 te verslaan. Weer een kleine week daarvoor was de Spaanse club, vijfvoudig winnaar van het tweede Europese toernooi, in de achtste finale met 2-0 te sterk voor AS Roma. Manchester United rekende in de vorige knock-outrondes af met LASK Linz en FC Kopenhagen.

Het waren de Engelsen die zondag verreweg de meeste kansen kregen. Na negen minuten kwam Manchester United op voorsprong door een doelpunt van Bruno Fernandes. Zoals de Portugees dit seizoen al vaker deed, scoorde hij vanaf de strafschopstip. Sevilla poetste twintig minuten later de achterstand weg. Op aangeven van Sergio Reguilón prikte Suso de 1-1 binnen.

Daarna was er een heldenrol weggelegd voor Yassine Bounou, de doelman van Sevilla. De Marokkaanse keeper hield keer op keer zijn doel schoon. Zo keerde hij meerdere inzetten van Mason Greenwood en Anthony Martial. In de tweede helft besloot Sevilla-trainer Julen Lopetegui De Jong in te brengen voor Youssef En-Nesyri. Dat wierp tien minuten voor tijd zijn vruchten af. De Nederlandse spits werd bediend door Jesús Navas en maakte van dichtbij de 2-1. Manchester United was vervolgens niet in staat om de gelijkmaker te scoren en een verlenging af te dwingen.

De Jong meldt zich volgende week vrijdag met Sevilla in de finale van de Europa League. Daarin zal Shakhtar Donetsk of het Inter van Stefan de Vrij de tegenstander zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen