Van Bommel over speculaties: "Messi is nog niet klaar"

16 augustus 2020, 22:17

Met extra interesse keek Mark van Bommel vrijdag naar de ontmoeting tussen FC Barcelona en Bayern München, twee van zijn oude clubs. De Catalanen werden tot op het bot vernederd en verloren met liefst 2-8. "Dit komt snoeihard aan, zeker omdat ze ook al de titel verspeeld hebben, terwijl ze nog bovenaan stonden toen corona de competitie stillegde", laat de oud-trainer van PSV weten aan De Telegraaf.

In Spanje wordt ook gespeculeerd over het mogelijke einde van het tijdperk van Messi bij Barça. "Messi is nog niet klaar", denkt Van Bommel, die nog met de Argentijn samenspeelde. "Hij kan zeker nog mee op dit niveau en ik denk niet dat het hier bij gaat blijven voor hem. Het zou misschien goed kunnen zijn voor hem om in een nieuwe omgeving terecht te komen, zoals bij Cristiano Ronaldo is gebeurd. Hij zit natuurlijk al twintig jaar bij één club. Aan de andere kant heeft hij enorm veel succes gehad bij Barcelona en nu is het dan een jaar wat minder. Dan krijgt je de emotie van het moment, maar daar moet je als club en als speler ook overheen kunnen kijken."

Lees ookBraziliaanse journalist claimt vertrekwens Lionel Messi

Bayern München is, zeker na de monsterzege tegen Barça, de topfavoriet om de Champions League te winnen. "Als het over één wedstrijd gaat, kan er altijd iets geks gebeuren dat de doorslag geeft", houdt Van Bommel een slag om de arm. "Een rode kaart, een penalty tegen, een goal die wordt goedgekeurd, terwijl dat niet had gemoeten, zoals het geval was bij de tweede treffer van Lyon tegen Manchester City. Als je een return hebt om iets te corrigeren, dan is dat in het voordeel van de sterkste ploeg. Die mogelijkheid heeft Bayern nu niet. Maar als we ervan uitgaan dat het tweemaal gewoon een wedstrijd van elf tegen elf blijft, dan is de kans wel groot dat Bayern het toernooi gaat winnen. Die zijn zo geweldig in vorm, dat ik me afvraag wie hen gaat stoppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen