Janssen timmert aan de weg als coach: "Helpen en beter maken"

16 augustus 2020, 15:02

De focus van Theo Janssen ligt momenteel volledig op het trainersvak. De oud-middenvelder is dit seizoen trainer van Vitesse Onder-18 en heeft het gevoel dat hij zijn ei goed kwijt kan in het vak. Hij hoopt het voor elkaar te krijgen dat meer spelers doorstoten naar het eerste elftal.

Zaterdag verloor Janssen met zijn ploeg met 5-1 van Go Ahead Eagles. "We zijn bezig met jonge spelers en talenten en daar probeer je mee te variëren en op andere posities te zetten. Je wilt ze helpen en beter maken. Maar vandaag wil je dan dat je goed speelt en bepaalde dingen terug ziet. Ik heb weinig teruggezien", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Janssen werkt met spelers die op weg zijn naar het seniorenvoetbal. Zelf speelde Janssen op die leeftijd al in het eerste. "De uitzonderlijke talenten die op zestienjarige leeftijd al hun debuut maken in het eerste, zijn er niet heel veel meer. Spelers krijgen nu pas later de kans om bij een eerste elftal aan te sluiten. Daarom ben ik blij met Daan Huisman en Million Manhoef al bij het eerste zitten en dat Enzo Cornelisse mee traint en soms al mee doet. Dat is een goede ontwikkeling", aldus de 39-jarige coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen