De Mul: "Benfica niet de eerste optie van Vertonghen"

16 augustus 2020, 13:01

Tom de Mul heeft een boekje opengedaan over de transfer van Jan Vertonghen naar Benfica. De 33-jarige verdediger tekende dit weekend voor drie jaar bij de Portugese topclub, de club die aanvankelijk niet de eerste keuze was van de recordinternational van België. Dat heeft zijn zaakwaarnemer De Mul laten weten.

"Het is allemaal vlot verlopen. Het contact met algemeen directeur Tiago Pinto en technich directeur Rui Costa van Benfica was enkele weken oud", zegt ex-voetballer De Mul tegen Sporza. "Benfica heeft het goed aangepakt om Jan te overtuigen, want er waren nog geïnteresseerde clubs. Benfica heeft van Jan een prioriteit gemaakt. Ze bieden hem stabiliteit en continuïteit, zeker met dat contract voor drie jaar. In deze fase van Jans carrière is dat cruciaal."

Aanvankelijk leek het er niet op dat Vertonghen aan de slag zou gaan bij Benfica. "Er waren contacten met Italiaanse clubs zoals Roma, Inter en vooral Napoli, waar het op een bepaald moment zeer concreet werd, maar voor Jan waren die 3 jaar contract zeer belangrijk, net als het feit dat hij voor trofeeën kan spelen, in de Champions League of toch zeker Europa League kan aantreden en het leven voor zijn vrouw en kinderen in Lissabon zeer aangenaam is."

"Toegegeven: Benfica was aanvankelijk niet Jans eerste optie, maar gaandeweg is Jan er steeds meer over beginnen na te denken", zegt De Mul. "Uiteindelijk bleek alles te kloppen en vielen de puzzelstukjes in elkaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen