Primeur: geen Spaanse, Engelse of Italiaanse club in halve finale

16 augustus 2020, 10:13

Het is in meerdere opzichten een bijzonder Champions League-seizoen. Zaterdag knikkerde Olympique Lyon het Engelse Manchester City uit het toernooi en dus is er sprake van een opmerkelijke primeur. Voor het eerst sinds de introductie van de Champions League in 1992 zit er namelijk geen enkele club uit Engeland, Spanje of Italië in de halve finale.

Sinds dat jaar stond er altijd een club uit de Spaanse, Engelse of Italiaanse competitie in de halve finale, maar dat is dit seizoen dus niet het geval. Met Paris Saint-Germain en Olympique Lyon staan er voor het eerst sinds de oprichting van de Europa Cup 1 twee Franse clubs in de halve finale.

Wat verder ook bijzonder is, is dat drie van de vier ploegen in de halve finale een Duitse coach hebben. Bij RB Leipzig is dat Julian Nagelsmann, bij Paris Saint-Germain Thomas Tuchel en bij Bayern München is Hansi Flick de trainer. En dan te bedenken dat het Liverpool van Jürgen Klopp al uitgeschakeld is. Lyon is de enige ploeg met een niet-Duitse coach in de halve finale. Bij die club staat Rudi Garcia voor de groep.

Noemenswaardig is ook dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo er allebei niet bij zijn in de halve finale. Het is voor het eerst in veertien jaar dat beide spelers ontbreken in de halve eindstrijd van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen