Het Champions League-trauma houdt aan bij City: exit door Lyon

15 augustus 2020, 22:54   Bijgewerkt: 15 augustus 2020, 23:10

Manchester City is er opnieuw niet ingeslaagd om een serieuze gooi te doen naar de Champions League-winst. De ploeg van Pep Guardiola werd zaterdagavond op zeer pijnlijke wijze uitgeschakeld door Olympique Lyon, waar invaller Moussa Dembélé met twee doelpunten een hoofdrol op zich nam (1-3). Keeper Ederson, coach Guardiola, Aymeric Laporte en Raheem Sterling scoorden forse onvoldoendes bij City. 

Achtereenvolgend Tottenham Hotspur, Liverpool, AS Monaco, Real Madrid en tweemaal FC Barcelona zorgde voor een vroegtijdige uitschakeling van Manchester City in de Champions League de laatste jaren. En juist dát is het grote doel van de Engelse grootmacht in de afgelopen jaren, want behalve de cup met de grote oren werden vrijwel alle mogelijke prijzen gewonnen. Europees succes, dát is de missie. 

Maxwel Cornet profiteerde van onnodig uitkomen van Ederson, die de bal niet had. Met heel veel effect maakte de Ivoriaan zijn vierde treffer in drie ontmoetingen met Manchester City. De ploeg van Guardiola was sowieso flink zoekende in de eerste helft en elke keer als het een kans(je) kreeg, lag keeper Anthony Lopes in de weg. De Bruyne was een van de weinigen die zijn niveau wel haalde bij Manchester City. De Belg was met twee vrije trappen het dichtst bij de gelijkmaker en kreeg die uiteindelijk ook op zijn naam. Hij rondde twintig minuten voor tijd [a,https://www.fcupdate.nl/video/17432/de-bruyne-rondt-zeer-fraaie-aanval-city-af/,_blank,een fraaie aanval af met de binnenkant van de voet] en leek City te redden.

Voor open doel miste Raheem Sterling vervolgens vlak voor het einde nog dé kans op de gelijkmaker (zie onder), maar schoot vanaf enkele meters huizenhoog over en aan de andere kant profiteerde opnieuw Dembélé van een zeer ongelukkig moment van Ederson. De keeper liet een ogenschijnlijk simpele inzet los, waarna de aanvaller profiteerde: 1-3. Slecht nieuws voor Ajax: het is nog altijd niet zeker van de groepsfase van de Champions League.

En zodoende ging het opníeuw mis voor Manchester City in de Champions League. Net als afgelopen jaar was het ongelukkig met de VAR, maar Guardiola begon ook te verdedigend en riep dit resultaat over zichzelf af. De Catalaanse coach slaagt er ook in zijn vierde seizoen niet in een serieuze gooi te doen naar de Champions League en met alleen de League Cup als 'hoofdprijs' mag op dit seizoen een dikgedrukte stempel met 'mislukt'. Zou Guardiola – die al tien jaar de Champions League niet heeft gewonnen - mogen aanblijven of komt er ook een nieuwe coach bij de renovatie van The Citizens? Het heeft er met dit resultaat alle schijn van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen