Malen blij met rentree: "Grote stap naar negentig minuten"

Malen blij met rentree: "Grote stap naar negentig minuten"

15 augustus 2020 – Donyell Malen heeft zaterdagavond zijn rentree gemaakt bij PSV. De aanvaller deed het eerste half uur mee bij de Eindhovenaren en genoot van zijn eerste minuten na zijn zware blessure, die hem acht maanden aan de kant hield. "Dit is een grote stap naar de negentig minuten", zei de spits, die stiekem langer door had gewild dan de dertig minuten die hij meedeed.Dat vertelde hij tegenover FOX Sports. "Maar we hadden afgesproken om het rustig aan te doen. Ik had wel doorgewild", glimlachte Malen. "Maar we moeten voorzichtig zijn. We bekijken het van dag tot dag. Ik ben blij dat PSV mij alle tijd geeft." Jorrit Hendrix kwam de aanvaller na een half uur aflossen.

Zijn speeltijd was een beloning voor hard werken in de laatste maanden. "Ik kan in principe alles weer", aldus Malen, die volop genoot. "Het is fijn, weer met de jongens op het veld, weer een wedstrijd spelen. Je hebt het gevoel dat je er weer bij bent. De afgelopen maanden waren wel een realitycheck: het kan ook zomaar weg zijn. Maar ik heb er alles aan gedaan om hier weer te staan."

De aanvaller scheurde acht maanden geleden zijn kruisband in de kraker tegen Feyenoord en moest lang revalideren. Desondanks was hij vorig seizoen topscorer van PSV, met de elf doelpunten die hij op dat moment al had gemaakt. Cody Gakpo en Denzel Dumfries (beide zeven treffers) volgden op ruime afstand.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020