Hateboer heeft vertrekwens bij Atalanta: "Goed moment"

Hateboer heeft vertrekwens bij Atalanta: "Goed moment"

15 augustus 2020 – Hans Hateboer is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hoewel de rechtsachter een uitstekend seizoen doormaakte met Atalanta Bergamo, wil de Nederlander graag ingaan op interesse uit Engeland en Spanje. Hij denkt dat afgelopen seizoen het hoogtepunt was bij zijn huidige Serie A-club. "Het is iets puur persoonlijks. De drang om nieuwe dingen te ontdekken."Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "De resultaten zijn de laatste jaren als een raket omhoog geschoten. Met afgelopen seizoen als absoluut hoogtepunt. Hoeveel méér valt er nog uit te halen hier? Niet veel, denk ik", aldus Hateboer, die daarom graag wil profiteren van de interesse die er voor zijn diensten is. Het tweejarige contract zal wel moeten worden afgekocht.

Desondanks verwacht hij dat Atalanta meedenkt met zijn wensen. Twee jaar terug was er interesse uit Spanje, maar hield zijn werkgever nog voet bij stuk. "Destijds speelde ik pas anderhalf jaar bij Atalanta, nu heb ik drieënhalf jaar mijn bijdrage aan het succes van de club geleverd. Dat is een periode waarna je volgens mij samen een tussenweg moet kunnen vinden."

Eerder al gaf Hateboer aan dat 'als er iets moois zou komen', hij daar meer dan voor open zou staan. Ditmaal is de ambitie dus nog sterker om een transfer te maken. "Ik ben nu 26 jaar en als profvoetballer is de duur van je carrière beperkt. Dit is een goed moment voor volgende stap." In totaal kwam de rechtsachter tot 134 officiële duels namens Atalanta Bergamo. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020