NAC-voorbereiding in duigen, Steijn wil start uitstellen

NAC-voorbereiding in duigen, Steijn wil start uitstellen

15 augustus 2020 – Als het aan Maurice Steijn ligt, mag de start van de Eerste Divisie ook uitgesteld worden. De trainer van NAC Breda zou vandaag (zaterdag) een oefenduel spelen tegen ADO Den Haag, maar door coronagevallen bij de tegenstander gaat die wedstrijd niet door. Eerder ging er al een streep door een wedstrijd met Dordrecht'90. Steijn ziet zo de voorbereiding uiterst rommelig verlopen en baalt daar flink van. We hebben al twee weken geen wedstrijd kunnen spelen en de competitie staat voor de deur. Je wil dingen proberen en zien. Dat valt dan helemaal in duigen", klinkt het bij Omroep Brabant.

Bovendien vreest Steijn ook voor de competitie zelf, want hij ziet het nog gebeuren dat er ook na 28 augustus veel duels worden afgelast. "Ik heb al ingecalculeerd dat dit een heel apart seizoen gaat worden. Er hoeft straks maar een echte uitbraak te zijn en misschien wordt dan de competitie wel stilgelegd."

Lees ook: ADO meldt vier nieuwe coronagevallen; duel met NAC afgelast

Steijn pleit daarom voor het uitstellen van de start. Al komt hem dat natuurlijk wel goed uit. "Maar ik weet niet of dat kan. Misschien kunnen we wel twee weken later gelijktijdig met de eredivisie beginnen. Dan is er nog meer zicht op de situatie en zijn er nog meer mensen getest. Ik weet nog niet of het bij de KNVB aangekaart moet worden, want het valt allemaal zo rauw op ons dak."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020