Stekelenburg looft Onana: "De progressie is ongelooflijk"

Stekelenburg looft Onana: "De progressie is ongelooflijk"

15 augustus 2020 – Maarten Stekelenburg kent bij Ajax zijn rol als tweede doelman achter André Onana, maar hoopt toch dat de 24-jarige Kameroener nog een jaar in Amsterdam blijft. Dat de voormalig international (37) daarom op het tweede plan terechtkomt, begrijpt hij volledig.



Want Stekelenburg is helemaal weg van Onana, zo blijkt in een interview met Ajax TV. "Hij is een heel ontspannen en getalenteerde keeper. De progressie die hij heeft gemaakt is ongelooflijk. Ik hoop voor Ajax dat hij blijft. En dan is hij ook de eerste man." Onana veroverde in het seizoen 2016/2017 een basisplaats en is een van de belangrijkste krachten binnen het elftal van Erik ten Hag.

Mocht Onana vertrekken, dan ziet de teruggekeerde Stekelenburg kansen. "Dan komt er een plek vrij onder de lat. En dan zal ik er alles aan doen om daar te staan. Als André blijft, dan moet ik hem scherp houden. Achter z'n vodden aan zitten, om het zo maar te noemen."

De Nederlander verliet in 2010 Ajax voor AS Roma, waarna Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton volgden. Deze zomer keerde hij terug.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020