Supportersvereniging PSV geen fan van juichregels: "Flauwekul"

15 augustus 2020, 15:49

De nieuwe regels die zijn opgesteld om de verspreiding van het coronavirus in de voetbalstadions te voorkomen, kunnen Harrie Timmermans niet bekoren. De voorzitter van de Supportersvereniging PSV vindt dat de regels op dit moment niet goed genoeg zijn.

Het is volgens hem onmogelijk om niet te juichen in het stadion. "Regels moet je met gezond verstand interpreteren en toepassen", legt hij uit aan het Eindhovens Dagblad. "De gemiddelde fan kan dat volgens mij prima. Natuurlijk gaat een supporter op anderhalve meter afstand van anderen wel gewoon juichen als zijn club scoort. Dat hoort bij voetbal en is een oer-emotie. Dat je niet met z'n allen bij elkaar kunt kruipen en/of helemaal uit je dak kunt gaan, begrijpt iedereen denk ik goed. Dit soort regels zijn bedacht door mensen die niks met voetbal hebben."

Timmermans is wel positief over de samenwerking met PSV, die hij de afgelopen maanden zeer goed vond. "Er gelden nu allerlei protocollen aangaande veiligheid, waardoor de rem er nog wel een tijdje op moet en we allemaal te maken hebben met regels. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons daar in Eindhoven goed aan houden. Dat de stadions voor een beperkt deel gevuld zijn, zorgt er automatisch voor dat de sfeer heel anders is", zegt Timmermans, die vanavond aanwezig zal zijn bij het thuisduel met Vitesse. Als er gescoord wordt, zal hij voorzichtig juichen. "Die regel dat er helemaal niet gejuicht kan worden, is natuurlijk flauwekul."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen