Kieft is benieuwd naar Labyad: 'Hij mist net dat beetje extra'

Kieft is benieuwd naar Labyad: 'Hij mist net dat beetje extra'

15 augustus 2020 – Zakaria Labyad liet deze week zien waar hij toe in staat is, door in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht een hattrick te maken voor Ajax. Wim Kieft hoopt dat de aanvallende middenvelder nu eindelijk eens helemaal tot wasdom komt in Amsterdam.De 27-jarige Labyad heeft vooralsnog nagelaten om de laatste stap naar het worden van een vaste basisspeler te zetten. 'In de PSV-jeugd gold Labyad samen met de één jaar jongere Memphis Depay als de grote belofte. Alleen was Depay altijd net iets verder, omdat Labyad als speler het natuurlijke gif van Depay miste, het gif dat ook iemand als Hakim Ziyech in zich heeft', schrijft Kieft in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

'Hij zag het spelletje en had een prima trap in zijn benen. Alleen speelde hij slordig, ontbrak te vaak de scherpte en daardoor maakte hij fouten. Hij vatte het allemaal te laconiek op. Fouten maken Depay en Ziyech net zo goed, maar zij maken ze vanuit een drive, een idee, omdat ze iets willen laten zien. Zo'n houding is onontbeerlijk om te slagen in de top', weet de voormalig spits.

'Het is geen onwil en ik hoop dat Labyad die laatste twintig procent alsnog gaat brengen, elk duel, altijd negentig minuten, want anders blijft hij steken in de subtop. Dat zou jammer zijn, want talent heeft hij en dat ziet Erik ten Hag ook. Die kent hem van PSV, haalde hem naar FC Utrecht en Ajax en hij hoopt ook dat het vroeg of laat alsnog gaat gebeuren. Tot dusver mist Labyad net dat beetje extra, want anders zou hij met zijn voetbalkwaliteiten al zijn geslaagd in de top.'

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020