ADO meldt vier nieuwe coronagevallen; duel met NAC afgelast

ADO meldt vier nieuwe coronagevallen; duel met NAC afgelast

15 augustus 2020 – Corona houdt behoorlijk huis in het Nederlandse voetbal. ADO Den Haag meldt vier nieuwe gevallen in de eerste selectie, waardoor het duel met NAC Breda van zaterdag geen doorgang kan vinden. Volgens Omroep West gaat het om drie spelers en een staflid.'De positief geteste personen zijn per direct in thuisquarantaine gegaan. Hun situatie wordt continu gemonitord. De oefenwedstrijd tegen NAC Breda is, mede in overleg met de bondsarts, afgelast om geen verdere risico's te nemen', laat ADO weten. 'In lijn met het protocol worden spelers, stafleden en overige medewerkers van ADO Den Haag wekelijks getest op het coronavirus. De club blijft er alles aan doen om alle richtlijnen strikt na te leven en het stadion en de trainingsaccommodaties zo veilig mogelijk te houden.'

De selectie en staf zijn vrijdagochtend getest en zaterdagochtend kwamen de resultaten naar buiten. Er is toen dus aan het licht gekomen dat drie spelers corona hebben, net als een staflid. Eind juli meldde ADO al dat er corona was geconstateerd bij een medewerker en een speler. De test daarna bracht geen nieuwe gevallen aan het licht, maar nu is het toch weer misgegaan.

Bij tegenstander NAC was het eerder ook al mis. Daar werden in aanloop naar het duel met FC Dordrecht van 8 augustus twee coronagevallen geconstateerd, waardoor die wedstrijd al geen doorgang kon vinden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020