'Maandag bijltjesdag in Camp Nou; club last crisisoverleg in'

'Maandag bijltjesdag in Camp Nou; club last crisisoverleg in'

15 augustus 2020 – Maandag schudt Camp Nou op zijn grondvesten. De clubleiding steekt dan namelijk de koppen bij elkaar om te vergaderen over de toekomst. Dat hebben Spaanse media zaterdag laten weten. Het ontslag van trainer Quique Setién lijkt in ieder geval aanstaande.Direct na de 8-2 nederlaag tegen Bayern München kwamen er al geluiden naar buiten dat de oefenmeester ontslagen is en het lijkt inderdaad die kant op te gaan. Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft voor maandag alvast een vergadering ingelast waarop de toekomst van de club doorgenomen zal worden. Naast de hoofdtrainer moet ook technisch directeur Éric Abidal vrezen voor zijn baan. Ook hij staat volgens Spaanse media op het punt om ontslagen te worden.

Bartomeu sprak na de wedstrijd al harde woorden. "Er zijn al beslissingen genomen en er zijn andere beslissingen die we de komende dagen zullen moeten nemen. Deze moeten we nemen zodra alle emoties  een beetje gedaald zijn. De aankondigingen van die beslissingen zullen aankomende week volgen", zei hij tegen Movistar+. "Vandaag is vooral een dag van reflectie en vanaf morgen zullen we proberen de steun van onze fans weer terug te krijgen, want dit was een beschamend resultaat. Ik feliciteer Bayern München, want ze hebben geweldig gespeeld en verdiende de zege."

De oefenmeester is niet van plan om uit eigen beweging te vertrekken. "Ik ben hier nu acht maanden en denk nog niet na of dit mijn einde is. Maar ik weet wat zo'n nederlaag met een enorme club als FC Barcelona doet en ik weet hoe het werkt in de voetballerij. Ik weet welk beroep ik heb gekozen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020