Heitinga is ambitieus: "Ooit hoop ik trainer van Ajax 1 te worden"

15 augustus 2020, 11:04

Het leven als trainer bevalt John Heitinga tot dusver uitstekend. De 36-jarige coach was assistent bij Jong Ajax en staat inmiddels op eigen benen in Amsterdam, waar hij komend seizoen trainer is van Ajax Onder-18. Hij hoopt ooit het eerste te kunnen trainen.

Dat is het doel waar de oefenmeester naartoe werkt. "Ik hang daar geen termijn of vast traject aan. Ooit hoop ik hoofdtrainer van Ajax 1 te worden. Dat heeft te maken met timing én met de mogelijkheden", vertelt hij aan De Telegraaf. "Het zijn de mensen bovenin die de keuze moeten maken. Ze zijn nu zeer tevreden over me bij de jeugd en bij betaald is geen plek."

Heitinga neemt het in de het Zwitserse Nyon komende dinsdag op tegen FC Midtjylland. Het is een duel in de kwartfinale van de Youth League. Hij kijkt er naar uit. "Deze Youth League is ook voor mijn ontwikkeling als trainer geweldig. Ik ben eindverantwoordelijke en moet naast het team ook een begeleidingsstaf van veertien man managen. Hoe leerzaam is dat niet in het traject om ooit hoofdtrainer te worden?", aldus de voormalig verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen