Frenkie de Jong krijgt een 2: 'Rent rond zonder bijdrage'

15 augustus 2020, 09:51

Heel FC Barcelona zakte tegen Bayern München op ongekende wijze door het ijs. Frenkie de Jong deelde in de malaise bij de 8-2 nederlaag en kreeg het in de Spaanse media behoorlijk voor de kiezen. Van het Franse L'Équipe kreeg de middenvelder een 2.

Daarmee was hij een van de slechtsten aan de kant van Barcelona. Ook Sergio Busquets, Arturo Vidal en Nelson Semedo kregen dat cijfer van de toonaangevende krant. Trainer Setién kreeg zelfs een 1. 'Zijn eerste seizoen is gewoon zeer zwak geweest', schrijft AS over De Jong. 'Onder Ernesto Valverde had hij lol in het spelen voor Barça, maar onder Quique Setién is de glimlach van zijn gezicht gehaald. Tegen Bayern was hij niet in staat om de wedstrijd onder controle te krijgen, hij deed eigenlijk helemaal niet mee.

Volgens Marca was De Jong niet de enige slechte speler aan de kant van Barcelona. 'Zoals het hele team werd hij overklast door Bayern.' Bij de krant Sport kreeg De Jong een 3. 'Hij wil wel, maar de passie om voor een club als Barça te spelen, is niet voldoende. Hij kon de bal nauwelijks in bezit houden en krijgen. Daardoor rende hij maar wat rond zonder eigenlijk een bijdrage te hebben in de ploeg.'

Lees ook: De Jong: "Dit bewijst dat het team veel problemen heeft"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen