Gisteren gemist: Bayern vernedert Barça, Benfica-deal Vertonghen

Gisteren gemist: Bayern vernedert Barça, Benfica-deal Vertonghen

15 augustus 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 14 augustus.Bayern München brengt FC Barcelona historisch verlies toe: 2-8
Bayern München heeft FC Barcelona vrijdagavond naar de slachtbank geleid. Der Rekordmeister kende geen genade met de Catalanen, die met een 2-8 (!) nederlaag compleet werden vernederd, zoals Brazilië door Duitsland werd weggespeeld op het WK 2014. Destijds was Hansi Flick assistent-bondscoach van de Duitsers, ditmaal is hij eindverantwoordelijke en sinds zijn aanstelling met extreem veel succes. De zege maakt Bayern absolute favoriet voor de CL-zege.

Setién denkt nog niet aan opstappen, maar 'vertrek is al bepaald'
Quique Setién stapt (voorlopig) nog niet uit eigen beweging op als trainer van FC Barcelona. Ondanks de historische nederlaag tegen Bayern München, stelt hij zijn functie vrijdagavond nog niet beschikbaar. "Daar is het momenteel te kortdag voor. En dat hangt ook niet alleen van mij af." De verwachting in de Spaanse media is wel dat de coach moet vertrekken na de monsternederlaag.

Officieel: succesvolle Wiegman in 2021 aan de slag in Engeland
Sarina Wiegman heeft een contract getekend bij de Engelse voetbalbond. De bondscoach van het Nederlands vrouwenteam gaat daar in 2021 na de Olympische Spelen aan de slag. Ze volgt dan Phil Neville op, wiens verbintenis in juli 2021 afloopt. Wiegman is al jaren zeer succesvol bij de KNVB met onder meer de EK-winst en het halen van de WK-finale. 

Deal: Benfica haalt naast Vertonghen ook Waldschmidt en Everton
Jan Vertonghen is definitief speler van Benfica. De Belgische verdediger heeft vrijdag een driejarig contract getekend bij de nummer twee van Portugal. Die club presenteerde naast de transfervrije Belg ook de komst van Luca Waldschmidt (sc Freiburg) en aanvaller Éverton (Grêmio). Het trio werd al langere tijd concreet gelinkt aan de topclub.

Officieel: Ajax heeft groot Deens talent Kjaer binnen
Ajax heeft zich vrijdag officieel verzekerd van de diensten van de talentvolle Jeppe Kjaer (16). De pas zestienjarige aanvaller komt over van AC Horsens en tekent een driejarig contract in de hoofdstad van Nederland. Naar verluidt wordt er zo'n twee miljoen euro betaald voor de aanvaller, die in eerste instantie aansluit bij Ajax O18.

  

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020