Bayern München brengt FC Barcelona historisch verlies toe: 2-8

Bayern München brengt FC Barcelona historisch verlies toe: 2-8

14 augustus 2020 – Bayern München heeft FC Barcelona vrijdagavond naar de slachtbank geleid. Der Rekordmeister kende geen genade met de Catalanen, die met een 2-8 (!) nederlaag compleet werden vernederd, zoals Brazilië door Duitsland werd weggespeeld op het WK 2014. Destijds was Hansi Flick assistent-bondscoach van de Duitsers, ditmaal is hij eindverantwoordelijke en sinds zijn aanstelling met extreem veel succes. De zege maakt Bayern absolute favoriet voor de CL-zege.Op voorhand was Bayern München gezien het treurige seizoen van FC Barcelona al huizenhoog favoriet, maar in de openingsfase leek het even alle kanten op te kunnen. Messi liet enkele kansjes liggen (op Manuel Neuer en paal), maar zag Thomas Müller met de eerste de beste kans wel de score openen. Het is dat David Alaba direct daarna de bal ongelukkig achter Neuer werkte, dat de hoop in de Catalaanse harten weer even op kwam.

Maar het was niet voor lang. De ploeg van Quique Setién werd op alle vlakken volledig overlopen door Bayern München. De Duitsers zette over het gehele veld druk op Barcelona, dat geen seconde onder de druk uit kwam. Ivan Perisic (foutje Marc-André Ter Stegen), Serge Gnabry (fraaie aanval) en Thomas Müller (droge knal) zorgden voor de ongekende 1-4 (!) tussenstand na een half uur. 

Nog nooit kreeg FC Barcelona vier doelpunten in één helft tegen in de Champions League. Nélson Semedo werd volledig zoek gespeeld als rechtsachter, het hele middenveld lag open en ook basisspeler Frenkie de Jong kon daarin geen rol vertolken. Het was een vernedering van de bovenste plank, naar de verhoudingen zoals Bayern speelt sinds de komst van Hansi Flick en hoe Barca al het gehele seizoen al faalt. Met de afstraffing en de oudste (!) startopstelling in het miljardenbal ooit werd extreem pijnlijk duidelijk dat de Catalanen veel te laat zijn begonnen met doorselecteren. 

De oudste speler op het veld van Barcelona, Suárez (33), zorgde weliswaar knap voor de aansluitingstreffer na de thee, maar zelfs geen enkele Barcelona-fan die er nog in geloofde. Op het moment dat Bayern even aanzette (en dat deed Alphonso Davies direct na de 2-4), werd het gevaarlijk. Zonder overdrijven had Der Rekordmeister de tien kunnen halen, als ze het vizier op scherp hadden gehad. Robert Lewandowski had een paar keer pech in de afronding. Met een simpele kopbal kwam de Pool vlak voor tijd nog wel op het scorebord.

Dat gold ook voor de door Barcelona verhuurde Philippe Coutinho, die met twee goals de afstraffing extreem pijnlijk maakte. Met Ousmane Dembélé, Coutinho en Antoine Griezmann begon er voor ruim driehonderd miljoen euro op de bank: het zegt alles over het wanbeleid dat de club al jarenlang voert en onder andere vrijdagavond de rekening kreeg gepresenteerd.

Bayern toonde aan dat FC Barcelona een ploeg in verval is, dat al flinke tijd geleden is ingezet. Messi bleef gevaarlijk, maar de Catalanen hangen al jaren aan zijn individuele prestaties. Van uitschakelingen tegen AS Roma en Liverpool hebben de Catalanen niets van geleerd. Bayern toonde ook aan dat voetbal zonder publiek best leuk kan zijn. Bayern toonde aan dat Manuel Neuer nog altijd beter is dan Marc-André Ter Stegen, dat Setién geen geschikte coach is voor Barcelona en dat Thomas Müller in het Duitse elftal hoort. Hij stond ook op het veld bij de historische 7-1 zege op Brazilië en dit duel komt in dat lijstje. Maar bovenal toonde Bayern aan waarom het wordt gezien als de absolute favoriet voor de Champions League-winst.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020