Dubbelslag Ghoochannejhad bezorgt Groningen nederlaag

14 augustus 2020, 21:51

FC Groningen heeft vrijdagavond voor het eerst in deze voorbereiding een oefenwedstrijd verloren. De noordelingen moesten het nog altijd stellen zonder Arjen Robben en diens creativiteit werd voor het eerst node gemist. Twee treffers van Reza Ghoochannejhad bezorgden PEC Zwolle simpel de zege (0-2). Domper op de zege was het uitvallen van Rico Strieder en Mustafa Saymak, al lijkt met name eerstgenoemde een serieuze kwetsuur. 

De wedstrijd die de rentree van Robben zou moeten worden werd een hele zure appel voor de FC Groningen-fans. De buitenspeler had na een zware week wat pijntjes en dus zagen de fans hem anders dan eerder in de week werd gecommuniceerd nog niet in actie. De fans zagen de thuisploeg door een rake treffer van Ghoochannejhad (rebound direct na de pauze) niet alleen voor het eerst in de voorbereiding op achterstand komen, maar ook nog eens niet tot scoren komen, ondanks dat onder andere Gabriel Gudmundsson en Ramon Pascal Lundqvist anders dan Robben weer aanwezig waren bij de noorderlingen. Görkem Can en aanwinst Patrick Joosten ontbraken nog wel bij de formatie van Buijs, dat zelf niet al te veel klaarspeelde. 

Ghoochannejhad maakte vervolgens ook zijn tweede van de avond, waardoor het duel in het voordeel van de bezoekers werd beslist. FC Groningen maakte voor het eerst in de voorbereiding na zeges op Heracles Almelo (1-2) en FC Emmen (1-4) geen doelpunt en kwam eveneens niet tot veel uitgespeelde kansen in de extra lange oefenwedstrijd, waardoor PEC Zwolle na AZ (0-1) en Heracles Almelo (0-1) de derde uitzege boekt op een Eredivisieploeg in de voorbereiding. Alleen van SC Cambuur (2-0) werd verloren. 

Lees ookDomper voor Groningen: Robben toch nog niet in actie tegen PEC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen