Willem II boekt eerste oefenzege, RKC opnieuw onderuit

Willem II boekt eerste oefenzege, RKC opnieuw onderuit

14 augustus 2020 – Willem II heeft vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Met de van Bayern München overgekomen Kwasi Wriedt en Derrick Köhn in de hoofdrol werd VVV-Venlo verslagen. Voor RKC Waalwijk was er na het duel met Ajax opnieuw een forse nederlaag: ditmaal was Almere City te sterk. Het tot dusver nog ongeslagen SC Cambuur kreeg met ruime cijfers klop van FC Volendam. Willem II – VVV-Venlo 2-1
Aanwinsten Kwasi Wriedt en Derrick Köhn hebben meteen hun visitekaartje afgegeven bij Willem II. De topscorer van Bayern München II van afgelopen seizoen viel in de eerste oefenwedstrijd van de Tilburgers halverwege in bij een 0-1 achterstand, die via Wriedt tien minuten na de thee middels zijn derde kans meteen ongedaan werd gemaakt. Hij kwam samen met linksachter Kohn over van het reserveteam van Bayern deze zomer en ook hij greep direct een hoofdrol, want de verdediger versierde na ruim een uur spelen een strafschop. Mike Trésor Ndayishimiye schoot het buitenkansje tegen de touwen en bezorgde de Tilburgers een goede start van de voorbereiding. Voor de Limburgers was het na twee ruime oefenzeges op amateurs de eerste echte test en tevens nederlaag. 

Almere City FC - RKC Waalwijk 4-2
Vanwege een tekort aan het aantal spelers werd het oefenduel dat 120 minuten zou duren met vijftien minuten ingekort. Van de proefspelers bij RKC kwamen alleen Vurnon Anita en Chris David binnen de lijnen tegen Almere City FC. Anita kwam op het veld nadat Nando Nöstlinger de rake kopbal van Thomas Verheyd ongedaan had gemaakt (1-1). Met de oud-Ajacied binnen de lijnen zette Anas Tahiri RKC Waalwijk nog op voorsprong, maar Mees Kaandorp (2x) en Shayon Harrison zorgden ervoor dat Fred Grim na het duel met Ajax ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding verliest.

SC Cambuur – FC Volendam 0-4
Na overtuigende zeges op PEC Zwolle en FC Emmen leek SC Cambuur vrijdagavond wel van de leg tegen FC Volendam. Of de coronabesmetting die vlak voor het duel werd geconstateerd de reden daarvan was, is onduidelijk. Zonder het vaste centrum (Calvin Mac-Intosch en aanvoerder Erik Schouten ontbraken) werd de ploeg van Henk de Jong weggecounterd door de bezoekers uit Volendam, die ook profiteerden van de slordigheden bij de Leeuwarders. Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri, Nick Doodeman en Mike Eerdhuijzen maakten de treffers voor FC Volendam, bij wie Francesco Antonucci nog ontbrak. FC Volendam versloeg eerder ook al De Graafschap. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 30 september 2020

  2. dinsdag 29 september 2020